Nemzetközi foci

Rashford a Mourinho-éráról: kemény időszak volt

„De volt valaki, aki tudta, hogyan lehet túlélni Mourinho alatt”.

Marcus Rashfordnak, a Manchester United labdarúgójának voltak nehéz időszakai José Mourinho vezetőedzősége alatt, de meglátása szerint ez jobb játékossá tette – írja az MTI.

A 22 éves támadó a manchesteriek rádiós műsorában azt mondta, nehéz volt állandóan a legjobb formáját hozni a portugál vezette Unitedben, mivel általában a pálya szélén játszott, ugyanis a középcsatár posztját Romelu Lukaku vagy Zlatan Ibrahimovic töltötte be.

Kemény időszak volt, de ha öt-hat év távlatából visszanézek majd rá, tudom, hogy azt fogom gondolni, sokat tanultam akkor

– emlékezett vissza az Ole Gunnar Solskjaer előtti időre az angol válogatott csatár.

„Mentálisan sokat erősödtem és képzettebbé is váltam akkoriban, de nagyon hullámzó volt minden” – tette hozzá Rashford. A támadó elmondta, Ibrahimovictól rengeteget tanult elsősorban arról, milyen mentalitással érdemes hozzáállni a labdarúgáshoz.

Soha nem foglalkozott azzal, ki mit mond neki vagy róla, ez számomra minden képzeletet felülmúlt. Ez sokat adott az én fejlődésemhez is, sokat jelentett, hogy volt valaki, aki tudta, hogyan lehet túlélni Mourinho alatt

– fogalmazott egykori svéd csapattársáról Rashford, aki január óta hátsérülése miatt harcképtelen, de így, hogy jelenleg áll a Premier League, reményei szerint még akár ebben a szezonban is pályára léphet.

A 38-szoros válogatott játékos a 2016 nyara és 2018 decembere között tartó Mourinho-érában 28 gólt és 20 gólpasszt ért el, a mostani, járványhelyzet miatt szünetelő idényben 19 találatnál jár.

Kiemelt kép: Oli Scarff/AFP