Nemzetközi foci sport

Kína megépíti a világ legnagyobb futballstadionját

Százezer nézőt lesz képes befogadni, két év alatt készül el.

Az ESPN is beszámolt róla, hogy a koronavírus-járvány múlásával megkezdődhetett a világ legnagyobb stadionjának építése Kínában. A Kuangcsu Evergrande ugyanis új arénába költözik: 1.7 milliárd dollárért építtet új stadiont a tulajdonos.

A tervek szerint az új aréna 2022-re el is készül, összesen százezer néző befogadására lesz képes. A klub elnöke, Xia Haicsun olyan jelképekhez hasonlította, mint például a Sydney-i Operaház vagy a dubaji Burj Khalifa.

Fontos jelképe lesz a kínai labdarúgásnak

– tette hozzá.

Az ESPN megjegyzi, a csapat a koronavírus-járvány előtt az 58 500 férőhelyes Tianhe Stadionban játszotta meccseit, s 2019-ben 46 ezres átlagnézőszámot produkált.

Kiemelt kép: STR/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!