Nemzetközi foci

Alakul a Manchester United nyári bevásárlólistája

Ousmane Dembélé és Kai Havertz iránt is érdeklődnek.

Angol klubok érdeklődnek a francia világbajnok Ousmane Dembélé és a német Kai Havertz iránt is, míg a Manchester Unitednél mindkét labdarúgó a célkeresztben van.

A 22 éves Dembélé 2017 óta a Barcelona játékosa, de sorozatos sérülései miatt eddig nem tudott a képességeinek megfelelően teljesíteni, valamint huzamosabb ideig a csapat rendelkezésére állni. A Sport spanyol lap arról számol be, hogy a szélső iránt érdeklődik az Arsenal és a Manchester United, amelyek elsősorban azt vizsgálják meg, mi okozhatja az állandó sérüléseit.

Úgy tudják, hogy a Barcelona sem ragaszkodik mindenáron a támadóhoz, akinek még két évig érvényes a szerződése. Információik szerint Dembélé a manchesteri lehetőség miatt máris felvette a kapcsolatot válogatottbeli csapattársával és barátjával, Anthony Martiallal, aki 2015 óta az MU támadója.

Országot vált a nyáron a világbajnok Olivier Giroud
Június 30-án szabadon igazolhatóvá válik.

A 20 éves Havertz szerződése 2022 nyarán jár le a Bayer Leverkusenben, ahol a középpályás korábbi nyilatkozata alapján minden nagyszerű, de mégis szeretné megtenni a következő lépést a karrierjében, amire késznek érzi magát. Hozzátette: szereti a kihívásokat, amibe a külföldre történő szerződése is beletartozik.

A hétszeres válogatott Havertz után előbb a Bayern München érdeklődött a legintenzívebben, ám nyilatkozatát követően inkább külföldi lehetőségekről számolt be a nemzetközi sajtó, míg az angol Standard Sport információja szerint a Manchester United vagy a Liverpool lehet a célállomás.

A labdarúgó már komoly Bundesliga-tapasztalattal rendelkezik: ő lett a legfiatalabb játékos, aki a német élvonalban 50, majd 100 mérkőzésen lépett pályára.

Kiemelt kép: FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik