Nemzetközi foci

Örömhírt kapott a magyar válogatott

Ha a labdarúgást tekintve van pozitív hozadéka ennek a mostani helyzetnek, az talán az, hogy a sérült játékosok kaptak egy esélyt, hogy felépüljenek, mire újraindulnak a bajnokságok és a nemzetközi kupasorozatok.

Ha az eredeti tervek szerint március végén rendezték volna a magyar válogatott Bulgária elleni Eb-pótselejtezőjét, Willi Orbán sérülése miatt nem játszhatott volna Marco Rossi csapatában. Az RB Leipzig védője novemberben esett át térdműtéten, és a Bild azt írja, a hosszú rehabilitáció után a jövő héten újra elkezdheti az edzéseket a többiekkel.

Edzője, Julian Nagelsmann szerint Orbán nagyon jól mozgott az egyéni edzéseken, és abban bízik, ha újraindul a Bundesliga, akkor még ebben az idényben játszhat néhány meccsen.

A német bajnokságban harmadik helyen álló lipcseiek a 12-szeres magyar válogatott védő mellett a bokaműtéten átesett Kevin Kamplra, valamint a csípősérüléséből felépülő Ibrahima Konatéra is számíthatnak a folytatásban, úgyhogy elmondható, a csapat tényleg jól jött ki a kényszerszünetből.

Kiemelt kép: Szaniszló Róbert / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik