Nemzetközi foci

Mexikó: öt évig nem lesz kieső és feljutó

Mexikóban az élvonalbeli bajnokság vezetői a másodosztályú liga képviselőivel egyetértésben úgy döntöttek, hogy öt évig nem lesznek kieső és feljutó csapatok a két osztály között. Enrique Bonilla, az élvonalbeli Liga MX elnöke bejelentette: a világjárvány tovább mélyítette néhány klub pénzügyileg amúgy is válságos helyzetét, többen már most csőd közeli állapotba kerültek.

A női focisták is a járvány utáni válság nagy vesztesei között lesznek
Sokan kényszerülhetnek profi karrierjük feladására.

A változtatást előbb a másodosztályú (Ascenso MX) egyesületek hagyták jóvá, majd megszavazták azt a Liga MX képviselői is. A megállapodás értelmében a másodosztályú együttesek ebben az időszakban évente 845 ezer dollárhoz (274 millió forinthoz) jutnak. Mexikóban az 1951/52-es szezon óta először fordul majd elő, hogy nem lesz kieső és feljutó csapat.

A mexikói bajnokságban március közepén függesztették fel a küzdelmet a 18 csapatos élvonalban, valamint másodosztályban. Előbbi folytatásában még bíznak az érintettek, utóbbiban viszont már nem, tekintettel, hogy Bonilla azt is bejelentette: nem rendezik meg a hátralévő találkozókat, a legközelebbi idényben pedig 12 csapat indul – írja az MTI.

Kiemelt kép: LUIS ROBAYO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik