Nemzetközi foci sport

Kiárusítás jöhet a Barcelonánál a kieső bevételek miatt

A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona legalább 20 millió eurót (7 milliárd forint) veszít, ha nézők nélkül rendezik meg a szezonból még hátralevő hazai mérkőzéseit.

A Marca számításai szerint átlagosan 3,3 millió euró (1,16 milliárd forint) körül van egy-egy otthoni meccs jegybevétele, emellett további mínuszokat jelent a klub számára, hogy a koronavírus-járvány miatt zárva tart a Barca múzeuma, és szünetel az árusítás az ajándékboltokban is, írja az MTI.

A Barcelona a La Liga küzdelmeinek félbeszakításáig 27 bajnokit játszott le a 38 fordulóból, és két ponttal vezet a Real Madrid előtt. A Barcelona még érdekelt a Bajnokok Ligájában is, így a Nou Campban esedékes nemzetközi meccsek bevétele is hiányzik a költségvetésből.

13 éve született Messi talán legnagyobb gólja
Mindenki egyből Maradonát kezdte el emlegetni, ahogy meglátta.

A pénzügyi nehézségekből fakadó megszorítások akár radikális lépésekre is késztethetik a katalán klub vezetését, amely – az ESPN tévé híre szerint – a játékosok akár jelentős részét is kiárusíthatja.

Védettséget csupán három labdarúgó élvez, a legfőbb érinthetetlen Lionel Messi mellett állítólag semmiképpen sem adnának túl a kapus Marc-Andre ter Stegenen és a középpályás Frenkie de Jongon.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!