Nemzetközi foci

Fogadási csalással próbálkozott a középpályás, de rajta vesztett

A korábbi 33-szoros nigériai válogatott Dickson Etuhut a Svéd Labdarúgó-szövetség öt évre eltiltotta a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől fogadási csalás kísérlete miatt.

A szövetség honlapja név nélkül számolt be az eltiltásról, az angol sajtó azonban részletesen írt a vizsgálatról. A 37 éves középpályás valamint albán-svéd társa, az ügy miatt szintén eltiltott Alban Jusufi 2017. május 16-án egy stockholmi étteremben találkozott a görög-kanadai Kyriakos Stamatopoulosszal, akit megkísérelték fogadási csalásra bírni. Az AIK kapusának kétmillió svéd koronát (64,5 millió forintot) ajánlottak, ha az IFK Göteborg elleni mérkőzésen “alulteljesít”.

Vesztükre Stamatopoulosz egyenesen a klub vezetőihez ment, a mérkőzést elhalasztották, eközben pedig vizsgálat indult az Etuhu, Jusufi páros elleni. A nigériai 2019-ben ártatlannak mondta magát, de a tavaly novemberben lezárult vizsgálat végül bűnösnek találta.

Etuhu – a Manchester City, a Norwich City, a Sunderland, a Fulham és a Blackburn Rovers egykori játékosa – röviddel a megvesztegetési kísérletet követően, 2017 nyarán igazolt az AIK-ból az IFK Rössjöholmba, Jusufi csapatába. Etuhu 2007 és 2012 között játszott a nigériai válogatottban.

Kiemelt kép: PEDRO UGARTE / AFP

Olvasói sztorik