Nemzetközi foci

Klubváltás előtt a magyar-német világklasszis?

A L’Équipiere szerint a Utah Royals FC hívja Marozsán Dzsenifert.

A francia L’Équipiere szakportál arról számolt be, hogy a női Bajnokok Ligájában címvédő Olympique Lyon nemcsak a 27 éves Marozsán Dzsenifert veszítheti el, hanem a 149-szeres francia válogatott Sarah Bouhaddit is, aki után szintén a Salt Lake Cityben székelő Utah Royals FC érdeklődik. A lap kiemelte: a nyáron mindkét játékosnak lejár a lyoni szerződése.

A német színekben szereplő magyar klasszis 2016-ban, már BL-győztes játékosként került az FFC Frankfurttól a francia együtteshez, amellyel az elmúlt három idényben bajnok és BL-győztes lett, kétszer pedig megnyerte a Francia Kupát is. Lyoni időszaka alatt Franciaországban a profi labdarúgókat tömörítő szervezet (UNFP) háromszor választott meg az év legjobb női játékosának, eközben Németországban is mindhárom esztendőben ő lett a legjobb női labdarúgó – írja az MTI.

Az amerikai bajnokság előző idényében a kilenc együttest felvonultató mezőnyben a Utah Royals a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így nem jutott a rájátszásba. A nézőszámot tekintve viszont a második helyen áll, átlagosan több mint tízezer szurkolóval.

Kiemelt kép: KISBENEDEK ATTILA / AFP

Olvasói sztorik