Nemzetközi foci

MLS-közlemény: már szó van arról, hogy elmaradhatnak mérkőzések

Bajban vannak az amerikaiak.

Furcsa helyzetbe került az amerikai profiliga (MLS): a március eleji rajtot követően mindössze két fordulón voltak túl a csapatok, amikor közbeszólt a világjárvány. Donald Trump elnök az Egyesült Államok valamennyi tagállamát katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította, a koronavírus-fertőzöttek száma csaknem hatszázezer, az elhunytaké 25 ezerhez közelít.

Ilyen körülmények közt természetesen gondolni is nehéz az MLS folytatására. Ahogy azt a Jenkifoci Facebook-oldal is kiszúrta, a bajnokság szervezői közleményt adtak ki kedden, melyben lehetséges forgatókönyvként számolnak azzal, hogy csonka idény előtt állnak. Vagyis egyre valószínűbb, hogy az összes mérkőzés nem tudják megrendezni.

„Noha korábban reménykedünk abban, hogy május közepén folytatódhatnak a meccsek, de ez ma már egészen valószínűtlen a szövetségi és a helyi egészségügyi szervezetek ajánlásai alapján. A célunk továbbra is az, hogy minél több mérkőzést le tudjunk játszani az idei szezonból. Bár jelenleg van elég szabad időpontunk az összes tervezett párosítás lebonyolítására, de kezd nyilvánvaló válni, hogy ez nehéz feladat lesz” – olvasható az MLS közleményében.

A kiemelt képen Sallói Dániel, a Sporting Kansas City játékosa. Fotó: STEVE DYKES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Olvasói sztorik