Nemzetközi foci

Rüstü túlélte, de állítja, a koronavírus az egész emberiséget veszélyezteti

A koronavírus egyáltalán nem vicc, nyilatkozta a legendás török válogatott kapus, Rüstü Recber, akit saját maga is súlyos állapotban került kórházba, de úgy tűnik, már túl van a nehezén.

Koronavírusos a Barcelona korábbi kapusa
A hírről felesége számolt be, a hálóőrt kórházba szállították.

A Barcelona és a Fenerbahce egykori, 120-szoros válogatott, világbajnoki bronzérmes játékosa a Tuttomercatowebnek adott interjút.

„Az első napon csak enyhe torokfájásom volt, ezt hőemelkedés követte, de nem haladta meg a 37,5 fokot. Miután megbeszéltem a háziorvosommal, elkezdtem láz- és fájdalomcsillapítókat szedni. Aztán étvágytalanná váltam, megváltozott a szaglásom és az ízlésem. Majd köhögni kezdtem. A levertségből úgy gondoltam, egyszerű influenzám van, de a lázam folyamatosan emelkedett, majd már gyógyszerrel sem sikerült csillapítani. Akkor mentem kórházba” – nyilatkozta.

A tesztek során kiderült, hogy a tüdőgyulladásomat koronavírus okozza. Életem legnehezebb időszaka volt, de szerencsésen átvészeltem és végre hazamehettem. Megtapasztaltam, hogy ez a vírus súlyos, nem szabad alábecsülni és viccelődni vele. Az egész emberiséget veszélyezteti.

Hozzátette, a legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon és senkivel se vegye fel a kapcsolatot.

Kiemelt fotó: PAUL ELLIS / AFP 

Olvasói sztorik