Nemzetközi foci sport

Harmadik átigazolási időszakot vezetne be a FIFA

Továbbra is kulcskérdés a transzferidőszak a koronavírus-járvány miatt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) engedélyezheti egy harmadik átigazolási időszak bevezetését, keresve a rugalmas megoldási lehetőséget a koronavírus-járvány miatt jelenleg álló futballélet egyik kulcskérdésére.

A FIFA szabályalkotó testületének vezetője, James Kitching az ARD német televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, ez egy választható lehetőség lenne a szövetségek számára. A felvetést rugalmasan kezelnék, mindaddig, míg meg nem születik a döntés: kiterjesztik-e az összesen 16 hetes átigazolási időszakot, amelyből négy jut télre, míg 12 nyárra.

A FIFA a hét elején ajánlotta a játékosok szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbítását, egyúttal jelezte: engedélyezni fogja az átigazolási időszak eltolását.

A járvány terjedésével a világ legtöbb országában leállt a futball, és szünetelnek a nemzetközi sorozatok is, továbbá kontinenstornákat halasztottak el.

Az európai szövetség (UEFA) korábban közölte, hogy mindenképpen azt szeretné, ha a pályán elért eredményekkel lehetne lezárni a 2019–2020-as idényt, még akkor is, ha esetleg augusztusig tartana.

MTI/Kiemelt kép: Michael Bucholzer/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!