Nemzetközi foci

„Aubameyang számára nem elég ambiciózus klub az Arsenal”

Pierre-Emerick Aubameyangnak ambiciózusabb klubot kellene keresnie az Arsenalnál – fogalmazott az ESPN-nek nyilatkozó Pierre Alain Mounguengui, a gaboni szövetség elnöke.

Most az Arsenalnál van, amellyel nem nyert semmit, ez a közös kudarcuk. Nem azt akarom mondani, hogy az Arsenal nem ambiciózus, de vannak ennél az egyesületnél jóval ambiciózusabb klubok is Európában. Ha Pierre egy ambiciózusabb klubhoz igazolna, ott biztosan megtalálná a helyét.  És mindenek felett nem csak egyéni díjakat gyűjthetne be, hanem egy nagy sorozatot is nyerhetne.

– fogalmazott.

A gaboni válogatott csatár a mostani szezonban – az összes sorozatot számítva – 20 gólnál jár, és a hírek szerint a Barcelona, valamint az Internazionale kívánságlistáján is szerepel.

Az ágyúsok vezetőedzője, Mikel Arteta márciusban azt mondta, minden körülmények között meg akarja tartani Aubameyangot, és szerinte a klubvezetésnek minél előbb, már az idény vége előtt el kell kezdenie vele a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról. A 30 éves játékos 2018 januárjában igazolt az Arsenalhoz a Borussia Dortmundtól. Az afrikai támadó az előző szezonban társgólkirály lett a Premier League-ben 22 találattal, a szerződése pedig jövő nyáron jár le a londoni klubnál.

Kiemelt kép: Ian KINGTON / AFP

Olvasói sztorik