Nemzetközi foci

Neuer napi húszmillió forintnyi fizetést követel a Bayerntől

Tovább tart a müncheni húzd meg, ereszd meg.

Manuel Neuer, a Bayern München világbajnoka olyan, hosszú távra szóló szerződést akar kötni klubjával, amely húszmillió eurót, vagyis több mint hétmilliárd forintot meghaladó éves fizetést garantál számára. Játék a számokkal: forintban kifejezve ez havi 591, napi 19.4 millió…

A Bild című német újság pénteken arról számolt be, hogy a 34 éves kapus bérigénye teljesítése mellett akkor köt új megállapodást, ha az öt évre szól. A lapnál úgy tudják: a német bajnokcsapat vezetése hajlik az alkura, ám csak 2023-ig élő – plusz egyéves opciót tartalmazó – megállapodást kíván nyújtani. Neuer jelenlegi szerződése 2021 nyaráig szól.

A Bild szerint Neuer azért ragaszkodik az eddiginél magasabb fizetéshez, hogy ugyanannyit vigyen haza, mint a Bayern legjobban kereső, egyformán húszmillió eurónál többet kapó játékosai: a francia Lucas Hernández és a brazil Philippe Coutinho – írja az MTI.

Neuer a 2019-20-as szezon eddigi részében 37 meccsen védett a münchenieknél, 38-szor vették be hálóját, és 15 olyan fellépése volt, amikor nem kapott gólt.

Kiemelt kép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP