Nemzetközi foci

Van egy válogatott, amelynek kedvez az Eb elhalasztása

Több ideje lesz összeszokni az olaszoknak.

Az olasz labdarúgó-válogatottat irányító Roberto Mancini szerint az Európa-bajnokság jövő nyárra halasztása kedvező lehet csapata számára. A szakember ezt azzal indokolta, hogy sok nemzeti együttes régebb óta hasonló összetételben játszik, míg neki a 2018-as sikertelen világbajnoki kvalifikáció után kellett új csapatot építenie.

Most júniusban is jó esélyünk lett volna, de így a játékosaink további egy évvel tapasztaltabbak lesznek

– jelentette ki az 55 éves edző, aki a balul sikerült vb-selejtező után vette át az olasz csapat irányítását.

Hosszú távú szerződést kap Gattuso
Folytathatja a munkát a Napolinál.

Vezérletével a squadra azzurra százszázalékos mérleggel zárta az Eb-selejtezőket, az együttes jelen állás szerint legközelebb szeptemberben lép pályára. Ezzel kapcsolatban Mancini úgy fogalmazott, bár közel egy évig nem találkozik csapatával – legutóbb novemberben játszottak –, bízik abban, hogy a válogatott 1968 óta először képes lesz megnyerni a kontinenstornát.

Nehéz és sűrű lesz a mérkőzésnaptárunk a Nemzetek Ligájával, a vb-selejtezőkkel, majd az Eb-vel, nem sok időnk lesz edzeni, de jelenleg a futball nem az első számú probléma

– tette hozzá a szakember. A jövő nyárra halasztott Eb-t június 11. és július 11. között rendezik Európa 12 városába, közte Budapesten.

Kiemelt kép: Andreas SOLARO / AFP