Nemzetközi foci sport

Parádés meccsek lesznek a tévében húsvétkor

Különleges műsorral készül az M4 Sport.

Különleges sportműsorral készül az M4 Sport a húsvéti hosszú hétvégére: nem kisebb jelentőségű találkozók ismétlését láthatják a nézők, mint az 1993-as Honvéd–Manchester United BL-mérkőzést, ráadásul Hajdú B. István kommentálásával.

Továbbá a 2016-os Portugália–Franciaország Eb-döntőt, a 2017-es Barcelona–PSG BL-nyolcaddöntőt, valamint a 2003-as Manchester United–Real Madrid összecsapást.

Az MTVA sajtóosztályának tájékoztatása szerint a közszolgálati sportcsatorna szombatra a Honvéd–Manchester United (2-3) labdarúgó-mérkőzést porolta le 1993 szeptemberéből, amelyet április 11-én 18 órakor láthat a közönség a közmédia népszerű kommentátora tolmácsolásában. Az 1993-ban mindössze 23 éves Hajdú B. István az MTV Sportosztályának munkatársaként nagy reményekkel nézte a mérkőzést a televízióban, a találkozó közvetítésére több mint negyed évszázad múltán nyílt lehetősége.

Komolyan hittem, hogy a Honvéd legyőzheti az angolokat, mivel két évvel azelőtt a Sampdoriát sikerült itthon megvernie

– kezdte Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora, aki azt is elárulta, hogy ez a reményteli érzés olykor az újraközvetítés során is elfogta.

Ráadásul akkor még nem léteztek sporttévék, a Manchester igazi játékerejével az egyszeri magyar szurkoló nem lehetett annyira tisztában, mint manapság. Ezen a meccsen Illés semmivel sem tűnt rosszabbnak, mint Robson, de például Bánfi és Pallister is nyugodtan helyet cserélhetett volna. A meccs tempója egy mai magyar bajnoki ritmusához hasonló, a VAR használatával pedig nem biztos, hogy ez lett volna a végeredmény…

– tette hozzá sejtelmesen.

Az M4 Sport kommentátora izgalommal várta, hogy újra mikrofon mögé ülhessen, noha a mérkőzés főbb pontjainak ismerete nem könnyítette meg a dolgát, ambivalens emlékeket hozott elő belőle:

a Honvéd nagy egyéni hibáira emlékeztem, a Manchester United zöld-aranysárga mezére bevallom, nem. Eredetileg idősebb Knézy Jenő közvetítette a találkozót, izgalmas lett volna, ha megadatik, hogy ő kommentálja újra, de sajnos már nem lehet köztünk. Megtisztelő, hogy lehetőséget kaptam, ami kettős feladatot jelentett, hiszen egyrészt klasszikus módon követni kellett a labda 1993-as útját, másrészt 2020-ban azért már vissza is kell tekinteni az elmúlt 27 évre… Nekem az eredmény ismeretében is szép élmény volt, remélem másoknak is az lesz.

Az 1993/94-es Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén a Honvéd a Bozsik Stadionban fogadta az Alex Ferguson vezette Manchester Unitedet. A magyar csapat gerincét válogatott labdarúgók alkották, mint például Illés Béla, Vincze István vagy Hamar István – szemben velük az MU sztárjai, Eric Cantona, Bryan Robson és Ryan Giggs.

A Honvéd–Manchester United BL-mérkőzést április 11-én 18 órakor láthatják az M4 Sporton, ezt követően este 8 órakor a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét ismétli az M4 Sport. A közszolgálati sportcsatorna a franciaországi Eb döntőjével zárja a kontinenstorna felidézését, amelynek során a magyar labdarúgó-válogatott szereplésével felejthetetlen élményeket szerzett a szurkolóknak.

Húsvétvasárnap is érdemes az M4 Sporttal tartani, délutántól történelmi Bajnokok Ligája-mérkőzések lesznek műsoron: 16 órától a 2017-es nyolcaddöntőt, a legendássá vált Barcelona–PSG-t, míg 19.15-től a Manchester United–Real Madrid találkozót láthatják a nézők. Utóbbin a brazil Ronaldo nyújt felejthetetlen teljesítményt, míg előbbin kevesen adtak volna esélyt a katalánoknak a párizsi 0-4 után, mégis…

Húsvéti sportműsor az M4 Sporton:

  • Honvéd–Manchester United (1993) BL-mérkőzés április 11-én 18 órakor
  • Portugália–Franciaország (2016) Eb-döntő április 11-én 20 órakor
  • Barcelona–PSG (2017) BL-mérkőzés április 12-én 16 órakor
  • Vizes világbajnokság (2017) úszó középdöntői és döntői április 12-én 17.40-től
  • Manchester United–Real Madrid (2003) BL-mérkőzés április 12-én 19.15-kor

Kiemelt kép: PAUL BARKER / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!