Nemzetközi foci

A foci jó kedvet visz az emberek életébe, akár zárt kapus meccsekkel is

Már a járvány utáni folytatást tervezi Marco Reus, aki szerint még bajnok lehet a Borussia Dortmund.

A bajnokság megnyerését tűzte ki célul a sérüléséből lábadozó Marco Reus, a Borussia Dortmund válogatott csapatkapitánya, aki szerint a címvédő Bayern Münchennel szembeni négypontos hátrány egyáltalán nem lesz ledolgozhatatlan, amikor a koronavírus-járvány miatt szünetelő német bajnokság újraindul.

Még minden lehetséges, ezért abban reménykedem, hogy végigjátszhatjuk a szezont és egy izgalmas hajrát produkálhatunk majd

– nyilatkozta a 30 éves támadó a Sport Bild című napilapnak.

Reus eltökélt abban, hogy dortmundi társaival együtt megtörje a Bayern-fölényt. A müncheni sztárcsapat sorozatban nyolcadik bajnoki címére hajt.

Thomas Müller olyan, mint az Oktoberfest
Állítja a Bayern elnöke.

A február elején izomsérülést szenvedett futballista úgy véli, ha májusban folytatódhat a bajnokság, ő ismét csúcsformában segítheti a Borussiát.

Alapesetben ilyenkor sokkal kevesebb az idő arra, hogy felépüljek a sérülésből, de a kényszerszünetben nyugodtabb tempóban tudok készülni a folytatásra

– mondta a 44-szeres válogatott Reus, aki lehetségesnek tartja, hogy zárt kapuk mögött folytassák a pontvadászatot.

Azt gondolom, hogy a labdarúgásnak nagy ereje van, amelynek köszönhetően jó kedvet és lelkesedést csempészhetünk az emberek életébe ezekben a nehéz időkben, akár zárt kapus meccsekkel is.

A Bundesliga mostani idénye a 25. forduló után szakadt félbe, az utolsó mérkőzést március 11-én rendezték. Az élen a Bayern áll 55 ponttal, az 51 pontos Dortmundot pedig egypontos lemaradással követi a harmadik helyen a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig.

Kiemelt kép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik