Nemzetközi foci sport

Bajban lehetnek a játékvezetők is a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány pénzügyi következményei a profi labdarúgó játékvezetőket is érintik, sokaknak a teljes bevételük kiesik ebben az időszakban.

Knut Kircher korábbi bíró azt nyilatkozta, a Bundesligában dolgozó játékvezetők a jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint hetente egy-két napon vállalhatnak más munkát, de akik nemzetközi meccseken is bíráskodnak, azok a játékvezetés mellett mással nem foglalkoznak.

Kicsi azoknak a bíróknak a létszáma, akiknek rugalmas a szerződésük a munkáltatójukkal, és most többet dolgozhatnak a rendelkezésükre álló idő miatt

– mondta Kircher. A német bajnokságban mérkőzésenként 5000 euró körüli bért kap egy játékvezető.

A profi bírók esetében a bevételük jelentős része kiesik most

– jelentette ki Ronny Zimmermann, a német szövetség (DFB) játékvezetőkért felelős alelnöke utalva arra, hogy az európai kupasorozatok szintén szünetelnek, így a bírók csak az egy szezonra szóló fix fizetést kapják meg, amelyet öt részletben utalnak át nekik.

Utóbbi összeg egy olyan német játékvezető esetén, aki nemzetközi összecsapásokon is bíráskodik, nagyjából 80 ezer eurót jelent.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Marcel Engelbrec / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!