Nemzetközi foci sport

Láthatatlan ellenfélre készül, 110 ezer jegyet már eladott negyedosztályú csapat

Valamire készül a Lokomotive Leipzig. A német negyedosztályban szereplő focicsapat egy május 8-i eseményre árul online jegyeket, már 110 ezernél is többet sikerült értékesíteniük, darabját egy euróért. A terv az, hogy legalább 120 ezret eladjanak, ugyanis állításuk szerint ennyien látták a helyszínen a Bordeaux elleni meccset az 1987-es KEK-elődöntőben – a hivatalos adatok szerint 73 ezren voltak a stadionban.

A befolyt összegből a klubot szeretnék megmenteni, 300 játékosuk van az utánpótlásban, valamint rengeteg alkalmazottjuk, akit fizetniük kell, márpedig a koronavírus-járvány miatti leállás a lipcsei csapatot is érzékenyen érinti gazdaságilag. Azonban, hogy mi lesz május 8-án, azt nem árulták el, csak annyit, hogy láthatatlan ellenfélre készülnek.

Lesz élő közvetítés a stadionból, a reflektorokat felkapcsoljuk és a rádiós kommentátoraink is bevetésre készen állnak. Többet azonban nem mondhatok el

nyilatkozta a BBC-nek a klub sajtófőnöke.

A lipcsei csapatot 1893-ban alapították, tíz évvel később a német labdarúgás történetének első bajnoka volt. A Lokomotive volt döntős a KEK-ben, elődöntős az UEFA-kupában, 1966-ban megnyerte az Intertoto-kupát.

Kiemelt kép: Facebok / 1. FC Lokomotive Leipzig

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!