Nemzetközi foci

Láthatatlan ellenfélre készül, 110 ezer jegyet már eladott negyedosztályú csapat

Valamire készül a Lokomotive Leipzig. A német negyedosztályban szereplő focicsapat egy május 8-i eseményre árul online jegyeket, már 110 ezernél is többet sikerült értékesíteniük, darabját egy euróért. A terv az, hogy legalább 120 ezret eladjanak, ugyanis állításuk szerint ennyien látták a helyszínen a Bordeaux elleni meccset az 1987-es KEK-elődöntőben – a hivatalos adatok szerint 73 ezren voltak a stadionban.

A befolyt összegből a klubot szeretnék megmenteni, 300 játékosuk van az utánpótlásban, valamint rengeteg alkalmazottjuk, akit fizetniük kell, márpedig a koronavírus-járvány miatti leállás a lipcsei csapatot is érzékenyen érinti gazdaságilag. Azonban, hogy mi lesz május 8-án, azt nem árulták el, csak annyit, hogy láthatatlan ellenfélre készülnek.

Lesz élő közvetítés a stadionból, a reflektorokat felkapcsoljuk és a rádiós kommentátoraink is bevetésre készen állnak. Többet azonban nem mondhatok el

nyilatkozta a BBC-nek a klub sajtófőnöke.

A lipcsei csapatot 1893-ban alapították, tíz évvel később a német labdarúgás történetének első bajnoka volt. A Lokomotive volt döntős a KEK-ben, elődöntős az UEFA-kupában, 1966-ban megnyerte az Intertoto-kupát.

Kiemelt kép: Facebok / 1. FC Lokomotive Leipzig

Olvasói sztorik