Nemzetközi foci

Bölöni szerint rossz döntés volt lefújni a belga bajnokságot

Mi is megírtuk, hogy a koronavírus-járvány miatt a belga bajnokságot lefújták és kihirdették aranyérmesnek a Club Brugge csapatát. Bár a bajnokság 16 csapatából 11 támogatta a döntést, a Bölöni László irányította Antwerpen nincs köztük.

Megvan az első komoly focibajnokság, amelyet lefújtak a koronavírus miatt
15 pont volt a Brugge előnye, igaz, a rájátszás még csak most jött volna.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Azt hiszem, hogy sem az európai futballnak, sem másnak nem jó az, ha a nemzeti bajnokságokat nem fejezik be a csapatok, hiszen ez az alapja mindennek, az Európa Ligának, a Bajnokok Ligájának, a válogatott mérkőzéseknek, az Európa-bajnokságnak. Én az UEFA döntését támogatnám, hogy be kell fejezni minden bajnokságot és nem azért, hogy esetleg ezüstérmes legyek – ráadásul ugyanúgy lehetek még hatodik is -, tehát az érmének mind a két oldalát látom

–  nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Bölöni, aki az Antwerpennel a negyedik helyen állt a bajnokság felfüggesztése előtt.

A profi liga vezetőségének friss döntését április 15-én még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának, de közülük 17 már korábban a szezon lezárását szorgalmazta.

Csak Bölönin múlt, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Az M4 Sportnak nyilatkozott az Antwerpen vezetőedzője.

Az Antwerpen bejutott a belga kupa döntőjébe, ahol a Club Brugge lett volna az ellenfele, de az is lehet, hogy ezt a meccset végül lejátsszák, bár Bölöni szerint ez meglehetősen fura döntés lenne.

Felteszem automatikusan a kérdést, a többiek akkor miért nem játszanak? Mert veszélyes? És akkor nekünk nem veszélyes?

– polemizált az erdélyi származású edző.

Bölönit megkérdezték a Cercle Brugge magyar csatáráról, a korábban a Honvéddal itthoni bajnoki és gólkirályi címet szerző Eppel Mártonról, akiről azt mondta: „ügyes, nyílt fiú, jóvágású srác, harcos típus”.

Kiemelt kép: KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik