Nemzetközi foci sport

Bölöni szerint rossz döntés volt lefújni a belga bajnokságot

Mi is megírtuk, hogy a koronavírus-járvány miatt a belga bajnokságot lefújták és kihirdették aranyérmesnek a Club Brugge csapatát. Bár a bajnokság 16 csapatából 11 támogatta a döntést, a Bölöni László irányította Antwerpen nincs köztük.

Megvan az első komoly focibajnokság, amelyet lefújtak a koronavírus miatt
15 pont volt a Brugge előnye, igaz, a rájátszás még csak most jött volna.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Azt hiszem, hogy sem az európai futballnak, sem másnak nem jó az, ha a nemzeti bajnokságokat nem fejezik be a csapatok, hiszen ez az alapja mindennek, az Európa Ligának, a Bajnokok Ligájának, a válogatott mérkőzéseknek, az Európa-bajnokságnak. Én az UEFA döntését támogatnám, hogy be kell fejezni minden bajnokságot és nem azért, hogy esetleg ezüstérmes legyek – ráadásul ugyanúgy lehetek még hatodik is -, tehát az érmének mind a két oldalát látom

–  nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Bölöni, aki az Antwerpennel a negyedik helyen állt a bajnokság felfüggesztése előtt.

A profi liga vezetőségének friss döntését április 15-én még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának, de közülük 17 már korábban a szezon lezárását szorgalmazta.

Csak Bölönin múlt, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Az M4 Sportnak nyilatkozott az Antwerpen vezetőedzője.

Az Antwerpen bejutott a belga kupa döntőjébe, ahol a Club Brugge lett volna az ellenfele, de az is lehet, hogy ezt a meccset végül lejátsszák, bár Bölöni szerint ez meglehetősen fura döntés lenne.

Felteszem automatikusan a kérdést, a többiek akkor miért nem játszanak? Mert veszélyes? És akkor nekünk nem veszélyes?

– polemizált az erdélyi származású edző.

Bölönit megkérdezték a Cercle Brugge magyar csatáráról, a korábban a Honvéddal itthoni bajnoki és gólkirályi címet szerző Eppel Mártonról, akiről azt mondta: „ügyes, nyílt fiú, jóvágású srác, harcos típus”.

Kiemelt kép: KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!