Nemzetközi foci

Félnek a fehéroroszok, mégis játszaniuk kell

Görögországban néhány csapat már a liga befejezését szerette volna elérni.

A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások és a törlések a nemzetközi sportéletben, ami jelentősen átalakítja a versenynaptárt, és természetesen a labdarúgást is érinti.

A harmadik forduló mérkőzéseivel a hét végén, péntektől folytatódik a fehérorosz labdarúgó-bajnokság – írta csütörtökön a Szport Ekszpressz. A moszkvai sportújság hírében a fehérorosz szövetség sajtótitkárának kijelentésére hivatkozott.

Egy hely, ahol még focizhatna Messi és Ronaldo, csak a vodkát is szeretni kell hozzá
Fehéroroszországban mintha senki sem venné elég komolyan a világjárványt, a sportélet él és élvezi Európa váratlan figyelmét. Már csak a két világklasszis hiányzik.

Alekszej Alejnyik azt közölte az orosz lappal: semmiféle döntés nincs arról, hogy a koronavírus miatt felfüggesztenék a bajnokságot.

Az utóbbi napokban ugyanakkor a fehérorosz futballklubok képviselői és szurkolók sorra aggodalmukat fejezték ki a világjárvány kiváltotta helyzettel kapcsolatban, és azt mondták, hogy félnek a szezon folytatásától.

A Dán Labdarúgó Szövetség szerint a tervezettnél egy évvel később, 2022-ben rendezik meg a női Európa-bajnokságot. A szervezet közölte: a 16 csapatos torna halasztásáról az európai szövetség (UEFA) már megállapodott a tagszervezeteivel, valamint a házigazda angolokkal. Ennek ellenére a hivatalos bejelentés még nem történt meg.

Az FC Barcelona után a spanyol labdarúgó-bajnokság élcsapatai közé tartozó Atlético Madridnál is 70 százalékkal csökkentették a játékosok és az edzői stáb tagjainak fizetését a járvány idejére. A fővárosi klub vezetésének döntését az Atlético sajtószolgálata tette közzé, a megállapodást a csapat összes játékosa aláírta. A La Liga szezonját március 12-én szakították félbe először két fordulóra, később azonban meghatározatlan ideig elhalasztották a folytatást.

A görög bajnokságban érdekelt klubok vezetői csütörtöki videókonferenciájukon úgy határoztak, hogy a pontvadászatban elrendelt szünetet április 24-ig meghosszabbítják, és az új határidő lejárta előtt döntenek majd az idény esetleges idő előtti lezárásáról.

A beszélgetésen a Panathinaikosz vezetősége már most a liga befejezését szerette volna elérni, de az elképzelést csak három másik egyesület támogatta, a döntéshez pedig egyhangú megegyezésre lett volna szükség.

A ligát az Olympiakosz 14 pontos előnnyel vezeti a PAOK előtt.

Kiemelt kép: Sergei GAPON / AFP

Olvasói sztorik