Nemzetközi foci

LaLiga-határidő: ha nincs folytatás, törlik az idényt

Játszani akarnak, ám drámai a járványhelyzet Spanyolországban.

A Sport című katalán lap úgy tudja, amennyiben június 27-ig nem folytatódhat, nem fejezik be a spanyol első és másodosztály félbeszakadt idényét. Miközben a LaLiga vezérkara továbbra is arra törekszik, hogy folytathassák a küzdelmeket, drámai a járványhelyzet Spanyolországban, egyetlen nap alatt 849-en hunytak el a koronavírus miatt, a halottak száma meghaladta a nyolcezret.

Ilyen állapotok közt megjósolhatatlan a futballbajnokság folytatása. Miközben az illetékesek gyakorlatilag feladják annak a lehetőségét, hogy szurkolók előtt lépjen pályára a Barca, a Real Madrid, a Valencia és a többi együttes, azt nem tartják elképzelhetetlennek, hogy kétnaponta játsszanak a csapatok.

A Sport beszámolója szerint Javier Tebas ligaelnök már tájékoztatta az élvonal húsz, a másodosztály huszonkét klubjának képviselőjét, hogy június 27. a határidő. Kiderült az is, ha kimondják, hogy nincs folytatás, nem hirdetnek bajnokot, és nem lesznek kiesők.

Huszonhét fordulót követően két pont az éllovas FC Barcelona előnye a Real Madriddal szemben, míg a veszélyeztetett zónában a Mallorca, a Leganés és az Espanyol tartózkodik.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik