Nemzetközi foci

Gondok vannak Sergio Ramos szerződéshosszabbításával

A védő kontraktusa 2021-ben jár le a Real Madriddal, így már napirenden van a két fél között.

A szerződéshosszabbítások tekintetében a spanyol Real Madridnál bevett szokás, hogy azoknak a játékosoknak, akik betöltötték 32. életévüket, már csak egy év pluszt ajánlanak. A csapatkapitány Sergio Ramos pedig már 33 éves, és nemsokára a 34-et is betölti.

A portugál Pepe madridi karrierje a fenti szabály következtében fejeződött be, hiszen a védő ragaszkodott volna a kétéves szerződéshosszabbításhoz, amit azonban a klub nem adott meg, így a védő végül távozott.

Ramos, hasonlóan a portugálhoz, annak ellenére, hogy már a tapasztalt játékosok közé tartozik, többet szeretne ennél az egy esztendőnél. A felek még nem tárgyaltak, azonban valószínűleg a kapitány elképzelése fogja jelenteni az első akadályt – írja a penamadridista.hu.

A Real Madrid nem szeretne kivételt tenni, Ramos pedig nem szeretne minden szezon után a hosszabbítással bajlódni, habár nem zárta ki azt sem, hogy követni fogja a klub szabályát.

Megértem, hogy bizonyos kor fölött már csak egy évre kínálnak szerződést

– mondta erről egy hónappal ezelőtt.

Ramos amellett, hogy a csapat élő legendája, évről évre olyan teljesítményt nyújt, amely minden kétséget kizáróan biztosítja helyét az együttesben. Elszántsága, hogy új kontraktust írjon alá, kiemelkedő fizikai állapottal párosul, emellett remek formában van és a komoly sérülések is elkerülik.

Ezek a tényezők mindenképp elgondolkodtatják a klub vezetőit arról, hogy hosszabb távra is tervezzenek vele, noha a jelenlegi állapot szerint 35 éves korában jár le a szerződése.

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Olvasói sztorik