Nemzetközi foci sport

A világ leghíresebb stadionjából is tábori kórház lehet

1950-ben és 2014-ben világbajnoki, 2016-ban olimpiai bajnoki döntőnek is otthont adott a világ egyik leghíresebb sportlétesítménye, a Maracana-stadion. A legendás riói helyszínt most felajánlotta nemesebb célokra a Flamengo csapata, így akár tábori kórházat is létesíthetnek benne a koronavírus-járvány idején.

A hírt Rodolfo Landim klubelnök jelentette be a hétvégén, csatlakozva több klub hasonló felajánlásához, írja a Krone Zeitung.

A brazil élvonal húsz csapata közül tizenketten már az egészségügy rendelkezésére bocsátotta stadionjait, így tett többek között a riói Botafogo és a Sao Paulo-i Corinthians is.

A járvány miatt a hazai bajnokság már félbeszakadt, Dél-Amerika legnépesebb országában 1128 koronafertőzéses és 18 halálesetről tudnak.

Kiemelt fotó: VANDERLEI ALMEIDA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!