Nemzetközi foci sport

Míchel Salgado megrendülten búcsúzik az apósától, Lorenzo Sanztól

Gyászol a Real Madrid.

Csodálatos feleséget, öt gyereket és tizenhét szerető unokát hagyott hátra Lorenzo Sanz, a Real Madrid korábbi elnöke, aki szombaton adta fel a koronavírus elleni harcot. A 76 esztendős sportvezető 1995 és 2000 irányította a spanyol klubot, regnálása alatt a madridi futballcsapat két Bajnokok Ligáját nyert.

Tagja volt az együttesnek Míchel Salgado, a spanyol futball egyik nagy alakja, aki nemcsak a korábbi „főnökét”, hanem az apósát is gyászolja. A 44 éves sportember a közösségi oldalán búcsúzott el Sanztól, hosszú levelét a Penamadridista fordította le.

„Nem tudom, hogy hol kezdjem, mert nagyon nehéz. Azon a napon ismerkedtünk meg, amikor elkészült az első közös fotónk, a Real Madridban való bemutatásom napján. Emlékszem, hogy előtte panaszkodtál a térdfájásod miatt, de a bemutatás alatt mondtál valami olyat, amin azóta is mindig jót nevettünk: »Szerintem ez a játékos sokáig velünk fog maradni. « Ahogy akkor elhangzott, úgy is történt. Sok időt töltöttem a Real Madridban, de emellett örökre a családod tagja is lettem. A szüleim halála óta María Luz és te a második szüleim voltatok, amiért mindig hálás leszek. (…) Fantasztikus feleséget, öt csodálatos gyereket és tizenhét szerető unokát hagysz hátra. De mellettük egyetlen madridista sem fog megfeledkezni rólad, és ezt azért mondom, mert tudom, hogy mit jelentett neked a Real Madrid. (…) Nyugodj békében, soha ne feledd a klub csillogó arany jelvényét viselni, amelyet mindig olyan büszkeséggel viseltél az öltönyödön, és tudd, hogy a Salgado-Sanz család a lányoddal, Malulával, az unokáiddal, Maluval, Miguellel és Alánnal sosem fognak elfelejteni, mindig velünk leszel az otthonunkban.”

Kiemelt kép: MAKSIM BOGODVID / SPUTNIK

View this post on Instagram

No se como empezar porque se hace muy duro pero el día que nos conocimos fue el día de la primera foto, que era el día de mi presentación en el @realmadrid Venías quejandote por tu dolor en la rodilla pero durante la presentación dijiste algo de lo que siempre nos reíamos "Creo que este jugador se va a quedar mucho tiempo con nosotros". Dicho y hecho, me quedé mucho tiempo en el Real Madrid, pero para siempre como parte de tu familia. Desde el momento que mis padres fallecieron, María Luz y tu habéis sido unos segundos padres para mi y siempre lo agradeceré. Congeniabamos bien porque quizás en parte nuestras historias son parecidas: familia humilde, tener que ayudar a la familia a salir adelante y cumplir nuestros sueños con mucho trabajo, además tu eras de los de la vieja escuela, esos que cuando se les pide algo lo dan sin preguntar por que o para que, o de los que para defender a los suyos son capaces de cargar con la culpa sin buscar excusas. Dejas una mujer increíble, 5 hijos espectaculares y 17 nietos que te adoran. Además ningún Madridista te olvidará, lo digo porque se lo que suponía el @realmadrid para ti, eras un niño de 7 años cuando vendias agua con tu abuela en el Bernabéu y has llegado a ser el Presidente que ha traído las 2 primeras Champions en la historia del club. Lorenzo, estoy muy orgulloso de haber sido primero tu yerno y luego tu jugador, aunque cronológicamente haya sido al revés. Descansa en paz, no te olvides de llevar tu insignia de oro y brillantes del club en la chaqueta con el orgullo que lo hacías y que sepas que la familia Salgado-Sanz con tu hija Malula, tus nietos Malu, Miguel y Alán, y un servidor nunca te olvidarán, siempre estarás presente en esta casa. DEP Don Lorenzo Sanz Muchísimas gracias a todos por vuestros mensajes de cariño. Thank you so much for all your messages full of love.

A post shared by Michel Salgado (@therealsalgado) on

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!