Nemzetközi foci

Sport: Neymar igent mondott az FC Barcelonának

Robbantott a katalán sajtó, kezdődik a szappanopera újabb fejezete.

Az FC Barcelonával baráti viszonyt ápoló Sport című lap a szombati címlapján közli: Neymar igent mondott, a nyáron visszatérne a Barcába. Az újság szerint a képviselői eljuttatták a klubhoz a brazil cselgép szándéknyilatkozatát: mindent megtesz a klubváltásért.

Mint ismert, Neymar 2017-ben intett búcsút a katalán városnak, a párizsi karrierje minden, csak nem sikertörténet. A 28 esztendős támadó idényenként eljutott ugyan 19, 15, illetve 13 bajnoki gólig, ám gyakran volt sérült, és a hűségéről a legkevésbé sem tudta meggyőzni a Paris Saint-Germain vezérkarát, szurkolóit.

A Sport azt állítja, a futballista kész bármit megtenni azért, hogy visszatérhessen, aki különösen a korábbi követelései tükrében megmosolyogtató. Neymar az utóbbi időben jobbára azért járt a spanyol városban, hogy a Barcától követelt eurómilliói ügyében tárgyaljon, adott estben a bíróságon (per lett a vitából).

Úgy tudni, az FCB hozzávetőleg 180 millió eurós transzferdíj kifizetésével számol, ami több mint negyvenmillióval kevesebb, mint amennyiért eladták. A spanyol lapok egyébiránt néhány napja álltak elő Lionel Messi „zsarolásával”: lelép, ha nem jön Neymar…

Kiemelt kép: GETTY/UEFA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!