Nemzetközi foci sport

Nagyobb az átlagfizetés a Real Madridnál, mint a Barcánál

Elképesztő péntek mozognak a spanyol futballban.

Spanyolországban egy év alatt kilenc százalékkal, mintegy 4,5 milliárd euróra (1561 milliárd forintra) nőtt a profi labdarúgóklubok forgalma. Az ágazatot megfigyelő intézet kimutatása szerint a 4,495 milliárd euróból a profi klubok forgalma a játékos-átigazolásokból származó bevételek nélkül 3,77 milliárd volt.

Ebből az élvonalbeli klubok forgalma elérte a 3,434 milliárdot, ami 91,1 százalékot jelent, míg a másodosztályban szereplő együttesek a fennmaradó 336 milliót mondhatják a magukénak.

Az üzleti tevékenység döntő része a La Liga klubjai között természetesen a Barcelonához és a Real Madridhoz köthető, amelyeknél a 2018-19-es szezonban az összesített jövedelem közel 43 százaléka jelentkezett.

A rangsor élén 852 millió euróval a katalánok állnak, akik a bevételt illetően egy év alatt 23,5 százalékos növekedést produkáltak, míg a teljes részesedés 22,6 százaléka az övék. A Real Madrid 757 millió euróval 20,1 százalékot tud felmutatni.

A rangsorban az Atlético Madrid (10,3 százalék), a Valencia (5) és a Sevilla (3,8) következik. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest a Valencia (70,6 százalék) és Real Betis (40,8) bevétele nagyobb arányban nőtt, mint a Barcelonáé, míg a Villarrealé (20,2) nagyságrendileg azonos volt.

A jelentés beszámol arról, hogy a forgalom 62 százalékát a személyes juttatások tették ki, az egy emberre eső éves fizetés 272 600 euró volt. A Real Madrid esetében ez 484 300, míg a Barcelonánál 405 000 euró.

Kiemelt képek: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!