Nemzetközi foci

Megválik sztárjától a Juve, a PSG vagy a Chelsea csaphat le rá

Miralem Pjanic csapatot és országot is válthat a nyáron.

A FourFourTwo szerint a Paris Saint-Germain a leglelkesebb kérője a bosnyák Miralem Pjanicnak, akitől minden jel szerint megválik a nyáron a Juventus. Pjanic Franciaországban nevelkedett, és állítólag szívesen vissza is térne oda.

A torinói klub a nyáron újabb beruházásokat tervez, és addig szeretne pénzt kapni Pjanicért, amíg lehetséges. A 29 éves játékosnak 2023-ig van érvényes szerződése, de nem számít nélkülözhetetlennek.

A Calciomercato értesülése szerint a Chelsea a másik klub, amely érdeklődést mutat a bosnyák iránt, mivel a középpályát szeretnék átalakítani. Eközben a londoniak középpályása, Jorginho a Stamford Bridge-ről szívesen visszatérne Olaszországba, ahol a Chelsea után újra együtt dolgozhatna Maurizio Sarrival.

Mind a Chelsea, mind a PSG számára probléma azonban, hogy a Juve 60 millió euró körüli összegre taksálja Pjanic árát, márpedig a Manchester City eltiltásának példáján látható, hogy a pénzügyi fair play szabályt ideje komolyan vennie a leggazdagabb kluboknak is.

Pjanic három gólnál és négy gólpassznál jár ebben az idényben a Juventusban, valamennyi versenysorozatot figyelembe véve.

Kiemelt kép: Tiziana FABI / AFP

Olvasói sztorik