Nemzetközi foci

Majdnem ötszáz halott egy nap, de a miniszter már a Serie A folytatásáról beszél

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora elég optimista nyilatkozatot adott: ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet, úgy szerinte május 3-án folytatódhatna a Serie A. Az MTI cikke szerint Spadafora azzal folytatta, hogy

amennyiben a feltételek adottak, meg kell majd vizsgálni, hogy zárt kapus mérkőzések legyenek, vagy a szurkolók is bemehetnek-e a stadionokba.

Vincenzo Spadafora. Fotó: Mauro Ujetto / NurPhoto

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke kiemelte, ha sikerülne május 3-án beindítani a bajnokságot, lehetőség nyílna a június 30-i befejezésre. Amennyiben ez nem lehetséges, a lebonyolítási rendszert meg kell változtatni. Hozzátette, ebben a vészhelyzetben nem lehet tabutéma a játékosok fizetésének csökkentése.

A koronavírus-járvány terjedése miatt Olaszország volt az egyik első ország, amely felfüggesztette a labdarúgó-bajnokságát. Az olaszoknál eddig közel 3 ezer halálos áldozata van a járványnak (a BBC cikke szerint az elmúlt egy napban 475-en vesztették életüket) , és több mint 35 ezer megbetegedettet regisztráltak, így a májusi folytatás lehetősége egyelőre nagyon távolinak tűnik.

Kiemelt kép: CIRO FUSCO / ANSA / AFP

Olvasói sztorik