Nemzetközi foci sport

Majdnem ötszáz halott egy nap, de a miniszter már a Serie A folytatásáról beszél

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora elég optimista nyilatkozatot adott: ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet, úgy szerinte május 3-án folytatódhatna a Serie A. Az MTI cikke szerint Spadafora azzal folytatta, hogy

amennyiben a feltételek adottak, meg kell majd vizsgálni, hogy zárt kapus mérkőzések legyenek, vagy a szurkolók is bemehetnek-e a stadionokba.

Vincenzo Spadafora. Fotó: Mauro Ujetto / NurPhoto

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke kiemelte, ha sikerülne május 3-án beindítani a bajnokságot, lehetőség nyílna a június 30-i befejezésre. Amennyiben ez nem lehetséges, a lebonyolítási rendszert meg kell változtatni. Hozzátette, ebben a vészhelyzetben nem lehet tabutéma a játékosok fizetésének csökkentése.

A koronavírus-járvány terjedése miatt Olaszország volt az egyik első ország, amely felfüggesztette a labdarúgó-bajnokságát. Az olaszoknál eddig közel 3 ezer halálos áldozata van a járványnak (a BBC cikke szerint az elmúlt egy napban 475-en vesztették életüket) , és több mint 35 ezer megbetegedettet regisztráltak, így a májusi folytatás lehetősége egyelőre nagyon távolinak tűnik.

Kiemelt kép: CIRO FUSCO / ANSA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!