Nemzetközi foci

A német szurkolók fele 2021-re halasztaná az Eb-t

Egy friss felmérés szerint.

A német szurkolók fele a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztaná az idei labdarúgó Európa-bajnokságot – írja az MTI.

A Bundesliga-Barometer nevű közvélemény-kutató cég reprezentatív internetes felmérése szerint 49,1 százalék jövő nyáron bonyolítaná le az Eb-t, 26,2 százalék pedig a torna teljes törlése mellett voksol. A válaszadók 21,3 százaléka vélekedett úgy, hogy addig kellene várni a rajttal, amíg befejeződnek a nemzeti bajnokságok, és csak 3,3 százalék támogatta az Eb idei megrendezését.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden videokonferencián tárgyal a koronavírus terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt. A tanácskozáson a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári Európa-bajnokságról is szó lesz, melyre jelen állás szerint június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten.

Kiemelt kép: Ina Fassbender/AFP

Olvasói sztorik