Nemzetközi foci sport

A német szurkolók fele 2021-re halasztaná az Eb-t

Egy friss felmérés szerint.

A német szurkolók fele a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztaná az idei labdarúgó Európa-bajnokságot – írja az MTI.

A Bundesliga-Barometer nevű közvélemény-kutató cég reprezentatív internetes felmérése szerint 49,1 százalék jövő nyáron bonyolítaná le az Eb-t, 26,2 százalék pedig a torna teljes törlése mellett voksol. A válaszadók 21,3 százaléka vélekedett úgy, hogy addig kellene várni a rajttal, amíg befejeződnek a nemzeti bajnokságok, és csak 3,3 százalék támogatta az Eb idei megrendezését.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden videokonferencián tárgyal a koronavírus terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt. A tanácskozáson a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári Európa-bajnokságról is szó lesz, melyre jelen állás szerint június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten.

Kiemelt kép: Ina Fassbender/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!