Nemzetközi foci

Ronaldo ezúttal nem futballistaként üzent: a járványhelyzet a téma

„Az emberi élet védelme mindennél fontosabb.”

Cristiano Ronaldo a közösségi oldalain hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésre. A portugál zseni klubja, az olasz Juventus meglehetősen nehéz időszakot él: a bajnokságot félbeszakították, a csapat olasz válogatott futballistája, Daniele Rugani pedig pozitív tesztet produkált.

Ronaldo már napokkal korábban otthagyta Itáliát, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekre várva Madeirán maradt. A drámai olaszországi helyzet mindenki előtt ismert, az országot gyakorlatilag karantén alá vonták. CR szülővárosából, Funchalból üzent.

Világszerte nagyon nehéz időszakot élünk, amely a lehető legnagyobb odafigyelést követeli meg mindannyiunktól. Ezúttal nem labdarúgóként, hanem apaként, fiúként, olyan emberként szólalok meg, aki érintett a legújabb fejleményekben. Fontos, hogy valamennyien betartsuk az Egészségügyi Világszervezet tanácsait, és együttműködjünk az irányadó szervekkel. Az emberi élet védelme mindennél fontosabb. Kitartást az óriási elismerésre méltó egészségügyi szakembereknek, akik a saját életüket kockáztatva is harcolnak mások megmentéséért

– fogalmazott Cristiano Ronaldo.

Kiemelt kép: RUI SILVA / AFP

Olvasói sztorik