Nemzetközi foci

Az Eb-pótselejtező halasztását kérte a bosnyák és a szlovák szövetség

Eleve zárt kapuk mögött rendeznék meg a meccseket, de lehet, még úgy sem.

Az ír The 42 értesülése szerint a Szlovák Labdarúgó Szövetség írásban kérte az európai szövetséget (UEFA), hogy a koronavírus-járvány miatt halasszák el a március 26-ára kiírt, a járvány miatt amúgy is zárt kapuk mögött rendezendő Szlovákia–Írország Európa-bajnoki pótselejtezőt.

A helyi szövetség azt követően kérte az UEFA-t, hogy a szlovák kormány csütörtökön a nemzetközi repülőterek, iskolák és nem létfontosságú boltok bezárása mellett döntött.

Nem a szlovák az első szövetség, amely kérte a pótselejtező elhalasztását: szintén csütörtökön a bosnyákok is az UEFA-hoz fordultak. Utóbbi nemzet csapata Észak-Írországot látná vendégül szintén március 26-án – a négy együttes a B-ágon szerepel, a bosnyák–északír párharc győztese a szlovák–ír továbbjutójával találkozna az Eb-szereplésért vívott pótselejtezős döntőben.

Az UEFA egyelőre nem döntött a halasztások mellett, bár csütörtökön már az is felmerült, hogy a teljes Bajnokok Ligáját lefújják. A sajtóhírekre az európai szövetség rövid közleményben válaszolt: március 17-én videókonferenciára hívták össze a tagállamok képviselőit, ekkor várható döntés a szövetség égisze alá tartozó sorozatokról.

Kiemelt kép: Glyn Kirk/AFP

Olvasói sztorik