Nemzetközi foci bajnokok ligája

Jürgen Klopp hatalmasat rúgott a Liverpoolt kiejtő Atlético Madridba

Nem érti, miért ilyen futballt játszanak.

Varázslatos és egészen meghökkentő eseményeket láthattunk a Liverpool–Atlético Madrid (2–3) Bajnokok Ligája-csata hosszabbításában. A már-már vesztesnek tűnő spanyol együttes bő húsz perc alatt berámolt három gólt (a két cserejátékos, Marcos Llorente és Álvaro Morata alkotott maradandót), sokkolva ezzel a címvédőt.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a mérkőzés fordulópontjának tartott első madridi gól miatt kesergett leginkább.

A kapott gól is része egy futballmérkőzések, nem szabadna ennyire döntő hatással lennie a folytatásra, de abban a pillanatban mégis minden megváltozott

– utalt Llorente első, 97. percben szerzett találatára, amelyet a sérült Alisson Beckert helyettesítő hazai kapus, Adrián hibája előzött meg.

A Liverpool 2014 októbere után kapott ki ismét hazai környezetben európai kupamérkőzésen, egy olyan csapattól, amely a bajnokságában a hatodik helyen áll, a szezonban 27 bajnoki mérkőzéséből csak 11-et tudott megnyerni – írja az MTI.

A rendkívül csalódott Klopp elmondta: elfogadják a vereséget és a búcsút, de ettől még nagyon rosszul érzik magukat. A német szakember a továbbjutó spanyol riválist úgy dicsérte, hogy közben kritizálta is.

Nem értem, hogy azokkal a képességekkel, amelyekkel rendelkeznek, miért ilyen futballt játszanak. Képesek kiváló játékra, de ők mégis inkább mélyen védekeznek, és kizárólag a kontrákra építik a támadójátékukat

– nyilatkozta Klopp.

A BL-ben 13 év után fordult elő ismét, hogy az előző idény két döntőse közül egyik sem jutott a negyeddöntőbe. Akkor a címvédő Barcelonát a Liverpool, míg döntős ellenfelét, az Arsenalt a PSV Eindhoven búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

A kiemelt képen Klopp edző. Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 2-0 (2-0)
gól: Neymar (28.), Bernat (45+1.)
kiállítva: Can (Dortmund, 89.)
továbbjutott: a PSG, 3-2-es összesítéssel

 

Liverpool (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 2-3 (1-0, 2-2)
gól: Wijnaldum (43.), Firmino (94.), illetve Llorente (97., 105.), Morata (120.)
továbbjutott: az Atlético, 4-2-es összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik