Nemzetközi foci

Zidane tudja, érzékeny a helyzet a Bernabéuban, már az utódját emlegetik

A legutóbb a Tottenhamnél dolgozó Mauricio Pochettino lehet a befutó.

A spanyol Marca nem sokat várt az első, a Real Madrid edzőváltásával kapcsolatos pletykával: a lap szerint Zinédine Zidane tudja, hogy sok kérdés merült fel vele kapcsolatban, és tisztában van azzal, hogy a menedzsmentstílusa, rotációja, és a lehetőségek, amiket egyes játékosok számára biztosít, kétségeket szültek Florentino Pérez fejében – szemlézi a lapot a penamadridista.hu.

Habár az elnök három nappal az El Clásicón aratott győzelem előtt biztosította a franciát a bizalmáról, Zidane tudja, hogy nagyon érzékeny a helyzet a Bernabéuban – most jobban mint valaha.

Zidane csapata az elmúlt hét mérkőzésen négy vereséget szenvedett, valamint a Bajnokok Ligája-továbbjutás is cérnaszálon függ, ennek köszönhetően a francia egy imbolygó kötélen egyensúlyoz.

Amennyiben az idény végén az egyetlen új trófea a Real Madrid vitrinjében a Spanyol Szuperkupa lesz, valószínűvé válik, hogy Zidane búcsút inthet a klubnak. Mauricio Pochettino a legesélyesebb jelölt a francia helyének betöltésére, de Massimiliano Allegri neve is felmerült ezzel kapcsolatban.

A Real már az első lépéseket is megtette, a The Independent múlt héten hozta le a hírt, miszerint felvették a kapcsolatot Pochettino embereivel.

A közeledést felgyorsította a Paris Saint-Germain érdeklődése az argentin edző iránt, a Real Madrid nem akar lemaradni róla.

Pochettino már egy jó ideje összeköttetésben van a Bernabéuval, és a klubnál mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne szalasszanak el egy újabb lehetőséget a megszerzésére.

Az edző jó kapcsolatot ápol Pérezzel, de mindkét fél azt szeretné, hogy június előtt ne üljön le új edző a Real kispadjára. Addig eldől, hogy Zidane megnyeri, vagy elbukja-e a bajnokságot vagy a BL-t, esetleg lemond.

Kiemelt kép: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

Olvasói sztorik