Nemzetközi foci

Elhalaszthatják a labdarúgó Eb-t is a koronavírus miatt

Erre kéri négy topbajnokság képviselője az UEFA vezetőit.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a koronavírus miatt veszélybe kerül a nyári labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése is.

A sorra elmaradó és átütemezett sportesemények sorába kerülhet a torna, amely ugyan még messze van, június 12. és július 12. között lesz Európa-szerte 12 városban, részben Budapesten, ám a nemzeti bajnokságok csúszása miatt már most szinte tarthatatlan a nemzetközi menetrend.

Serie A: március 23-án döntenek a folytatásról
Rájátszás dönthet a bajnoki cím sorsáról, ha lesz mód a folytatásra.

Az UEFA egyelőre ragaszkodik ahhoz az állításhoz, hogy senki sem kérte tőlük az esemény elhalasztását, de ez hamarosan megváltozhat, mivel a football-italia.net szerint az olasz Serie A, a német Bundesliga, a spanyol LaLiga és a francia Ligue 1 képviselői is javasolják majd az átütemezést.

Az Eb június 12-én kezdődne Rómában, ez pedig lehetetlenné tenné a ligák számára, hogy időben befejezzék a szezonjukat a koronavírus kitörése okozta halasztásokkal.

Az ANSA hírügynökség szerint csütörtökön videókonferenciára  kerül sor az öt nagy bajnokság képviselői és az UEFA főtitkára, Giorgio Marchetti között.

A hírek szerint az angol Premier League-en kívül minden bajnokság vezetői halasztásra ösztökélik az UEFA-t, így akár néhány héttel, akár a következő évre is eltolhatják az eseményt.

Kiemelt kép: FrankHoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik