Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tizenhárom év után juthat újra magyar focista BL-negyeddöntőbe

2007-ben fordult elő utoljára, hogy magyar futballista a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szerepelt, akkor Fehér Csaba a holland PSV színeiben a későbbi döntős Liverpool elleni párharc mindkét felvonásán játszott.

Most Gulácsi Péter előtt itt a nagy lehetőség, hiszen klubja, a jelenleg sérült Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig 1-0-ra győzött a Tottenham otthonában a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Mindkét csapatnak olyan kapusa van, aki mindenre fel van készülve. Meglehet, mindkét félnek két-három lehetőségből kell gazdálkodnia, ezért fontos, hogy a koncentráció az első perctől megfelelő legyen. Örömteli, hogy Gulácsi Péter nálunk véd, az kevésbé, hogy a túloldalon Hugo Lloris igyekszik hárítani. Bízom benne, hogy Pete ugyanolyan teljesítményt nyújt kedd este, mint amilyet Londonban láttunk tőle

idézte a Nemzeti Sport a lipcsei edző, Julian Nagelsmann nyilatkozatát.

A két csapat közül a Leipzig van jobb formában, amely a londoni győzelme után 5-0-ra nyert a Schalke otthonában, majd a Leverkusennel és a Wolfsburggal is döntetlent játszott. A Tottenham viszont a németek elleni zakót is beleszámítva négy tétmeccs óta nyeretlen, és mivel José Mourinho olyan fontos embereire nem számíthat, mint Harry Kane, Szong Hung Min vagy Moussa Sissoko, kisebb csoda lenne, ha a Spurs jutna be a nyolc közé.

A 21.00-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport közvetíti, nálunk pedig online tudósítást olvashat róla.

Kiemelt kép: Ronny Hartmann / AFP

Olvasói sztorik