Nemzetközi foci

Sassuolo-parádéval búcsúzik az olasz élvonal

Úgy tűnik, néhány hétig nem lesznek mérkőzések Olaszországban.

Alighanem „történelmi” mérkőzést vívott hétfő este a Sassuolo és a Brescia, a jelek szerint ugyanis április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztenek Olaszországban. A döntést – melyet az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hozott meg – természetesen a koronavírus-járvány terjedése indokolta. A CONI azzal indokolta a lépést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára.

Drasztikus döntést hozott a szlovák kormány is: elhalasztják a következő két fordulót a Fortuna Ligában (erre az időszakra valamennyi sportesemény megrendezését felfüggesztik).

Biztosan nem Bázelben rendezik meg az FC Basel és az Eintracht Frankfurt Európa Liga nyolcaddöntős párharc jövő csütörtöki visszavágóját, de az új helyszínről még nem született döntés. A nyolcaddöntős párharc első meccsét csütörtökön tartják Frankfurtban, de egyelőre nem lehet tudni, hogy zárt kapus lesz-e az összecsapás, ebben az ügyben még egyeztetnek.

Hétfőn eldőlt az is, hogy szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött vívják a csütörtöki Sevilla–Roma EL-nyolcaddöntő első felvonását.

Visszakanyarodva a Sassuolo–Brescia (3–0) olasz ütközetre, amíg nem folytatják Itáliában, nézhetjük Francesco Caputo gyönyörű megmozdulását: a 61. percben szerzett második gólja oktatófilmbe illő…

Minden rendben lesz. Maradjatok otthon – üzeni a Sassuolo

A kiemelt képen Francesco Caputo. Fotó: MASSIMILIANO FERRARO / NURPHOTO

Olasz bajnokság, 26. forduló

Sassuolo–Brescia 3–0 (1–0)

Caputo kapásból

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik