Nemzetközi foci

Barca-nevelés okozta a Real Madrid vesztét

A Betis 2-1-re legyőzte a Real Madridot a spanyol bajnokság 27. fordulójában.

A Betis jobban játszott az első félidőben, mint a madridiak, és megérdemelten szerzett vezetést egy érdekes szituáció végén. Fekir szerzett labdát a vendégek 16-osa előtt, majd a földre került, mire majdnem az összes Betis-játékos nekiállt büntetőt reklamálni. Kivéve Sidneit, aki őrült nagy gólt akasztott a rövid felsőbe.

A Realnak az első félidőben 45 percig nem volt kaput eltaláló lövése, majd a ráadásban Marcelo buktatásért büntetőt kapott és ezt Benzema belőtte.

A második félidőt is jobban kezdte a sevillai csapat, a nagy öreg, a 38 éves Joaquín hatalmas ziccert puskázott el, Courtois-t is kicselezte, de talán nem tudta eldönteni, hogy ballal begurítsa a labdát, vagy középre passzoljon az érkező társnak, a vége az lett, hogy Modric menteni tudott.

A madridiak is foghatták a fejüket, amikor pár másodpercen belül előbb Modric lövését ütötte ki Joel kapus, majd Mendy találta el a lécet.

Aztán jött a hidegzuhany, Benzema adta el a labdát a félpályánál, Guardado Tello elé tolta, aki kilépett vele, és mielőtt beérték volna, elgurított Courtois mellett.

Az a Tello szerezte a Betis második gólját, aki egyébként éppen a Rellal a bajnoki címért harcoló Barcelonában nevelkedett.

A Real nagyon rákapcsolt, Benzemának a 90+5. percben is volt egy veszélyes lövése, de a Betis kihúzta, így a Barca vezeti a tabellát, a madridiak hátránya két pont.

Primera División, 27. forduló:

Betis – Real Madrid 2-1 (1-1)
Villarreal – Leganés 1-2 (1-0)
Levante – Granada 1-1 (1-0)
Valladolid – Athletic Bilbao 1-4 (0-2)
Osasuna – Espanyol 1-0 (0-0)

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Olvasói sztorik