Nemzetközi foci bajnokok ligája

Újabb középpályást veszített a Barcelona

Arthur megsérült, kérdéses a játéka a Bajnokok Ligájában.

Újabb középpályást veszített el a Barcelona: Arthur bokaszalag-húzódást szenvedett a csütörtöki edzésen, és kétséges, hogy felépül-e a Napoli elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójáig – írja az eurobarca.hu.

A Barca nagy riválisa szerződtetheti Ivan Rakiticet
Klubváltás előtt a horvát vb-ezüstérmes?

Arthur sérülése több okból is aggályos. Egyrészt a brazil sok meccset hagyott már ki idén, nem volt képes tartósan jó teljesítményre, a kezdőcsapatban is ritkán kapott helyet. Az újabb sérülés nem fog segíteni neki, hogy a tavaszi folytatásban húzóembere legyen a csapatnak.

Rövid távon pedig a fő problémát az jelenti, hogy a Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre nagyon kevés játékosa maradt Quique Setién edzőnek.

Ousmane Dembélé és Luis Suárez sérültek, Sergio Busquets és Arturo Vidal eltiltottak, Martin Braithwaite nem játszhat a BL-ben, Sergi Roberto pedig szintén kétséges, hogy felépül-e a meccsig.

Arthur nélkül a középpályáskor is gyengülne. A játékos a kiszivárgott hírek alapján legalább másodfokú húzódást szenvedett, ami 2-3 hetes kihagyást feltételez – de csak abban az esetben, ha nincs szakadása. Ha fel is épül, nem biztos, hogy teljesen egészséges lesz március 18-ig.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik