Nemzetközi foci sport

Háromszor kikapott a Liverpool, csattanós választ adott Van Dijk

A Liverpool FC sokáig megállíthatatlannak tűnt az angol bajnokságban, azonban egy döntetlen és 26 megnyert mérkőzés után fáradni látszik az együttes. Először az Atlético Madridól kapott ki a Bajnokok Ligájában (0-1), majd óriási meglepetésre a Watford vetett véget a Premier League-menetelésnek (0-3), kedden pedig az FA Kupából is kiesett a Chelsea ellen (0-2).

Az elmúlt két mérkőzés miatt elúszott a veretlenül megnyert bajnoki cím esélye, amire eddig egyszer volt példa, valamint a triplázás is, vagyis a bajnoki arany mellett az FA Kupa és a BL megnyerése egy évadon belül.

Úgy fest, a játékosokat is bántja a dolog, mert a Chelsea elleni kupameccset követően egy kérdésre Virgin van Dijk meglehetősen csípős hangulatú választ adott.

Csak a Premier League megnyerése? Így? CSAK? Kis semmiség, nemigaz? Meg aztán megnyertük az Európai Szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot is, dez azt elfelejtik. Az életben vannak emberek, akik soha nem elégedettek, de én a pozitívumokra koncentrálok. Jó helyzetben vagyunk

– válaszolta egy szerencsétlenül megfogalmazott kérdésre a holland hátvéd.

A Liverpoolnak nagyon gyorsan össze kell szednie magát, ha csakugyan a BL-ben akar maradni, szerdán ugyanis már az Anfielden fogadja az Atlético Madridot. Van Dijk ráadásul a Pool-szurkolók szívéből szólhatott, hiszen a csapat 1990 óta nem ünnepelt bajnoki címet Angliában.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!