Nemzetközi foci

Itt a német kupacsoda: negyedosztályú csapat jutott elődöntőbe

Bejutott a legjobb négy közé a negyedosztályú Saarbrücken a Német kupában, miután hazai pályán, tizenegyesekkel legyőzte az élvonalbeli Fortuna Düsseldorfot. A Bayern München is ott lesz az elődöntben.

Az első félidőben nem látszott a többosztálynyi különbség a csapatok között, a 31. percben ráadásul megszerezte a vezetést a házigazda, egy szépen végigvitt kontrát Tobias Janicke fejezett be góllal. A második félidőben már a Fortuna előtt adódtak nagy helyzetek, a 83. percben büntetőt is rúghatott a Düsseldorf, Daniel Batz azonban védeni tudott.

Amikor már úgy tűnt, hogy továbblép a következő körbe a Saarbrücken, akkor a 90. percben kiegyenlített a Düsseldorf: a szögletnél előrehúzódó kapus, Florian Kastenmeier fejjel adott gólpasszt Mathias Jörgensennek.

A hosszabbításban egyik csapat sem tudott betalálni, úgyhogy büntetők következtek és azt is sikerült a végletekig elnyújtani, csak a tizedik párban dőlt el a párharc. Hazai oldalon három, a vendégeknél négy tizenegyes maradt ki, Batz összesen öt büntetőt hárított a mérkőzésen.

A Kicker cikke szerint történelmet láthattunk, korábban ugyanis még nem jutott el negyedosztályú csapat a Német Kupa elődöntőjébe.

Az már biztos, hogy élvonalbeli ellenfele lesz a Saarbrückennek az elődöntőben. A sorsolást majd március 8-án tartják.

A másik keddi negyeddöntőn jól kezdett a Schalke, meg is lepte ezzel a Bayern Münchent, gólt azonban nem tudtak szerezni a hazaiak, majd a vendégek kezdték átvenni az irányítást. A 40. percben aztán Kimmich távoli, pattogós lövése kötött ki a hálóban. Coutinho kis híján megduplázta az előnyt a 62. percben, de a keresztlécet találta el. Bár simábbá is tehette volna a meccset a Bayern, több helyzetet is kihagyott a folytatásban, viszont a Schalke elfogyott a végére, így egy gól is elég volt a továbbjutáshoz.

Német Kupa, negyeddöntő

Saarbrücken (IV.) – Fortuna Düsseldorf 1-1 (1-0) – 11-esekkel: 7-6

Schalke 0-4 – Bayern München 0-1 (0-1)

Kiemelt kép: THOMAS FREY / DPA

Olvasói sztorik