Nemzetközi foci

Koronavírus: öt hétvégi Serie A-meccset érint a járvány

A rendelet alapján Lombardiában, Venetóban, Emilia Romagnában, Savonában, Pesaróban és Ubinában szurkolók nélkül rendeznek meccseket.

Az olasz kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány terjedése miatt további három tartományban kerül sor zárt kapus élvonalbeli mérkőzésekre a hétvégén. A rendelet alapján Lombardiában, Venetóban, Emilia Romagnában, Savonában, Pesaróban és Ubinában szurkolók nélkül rendeznek meccseket. Piemont tartományban ugyanakkor – melynek Torino a székhelye – felfüggesztették a nézőtilalmat.

A 27. forduló tíz találkozójából ötöt bonyolítanak le majd üres lelátók előtt: az Atalanta-Lazio, a SPAL-Cagliari, az Internazionale-Sassuolo, a Verona-Napoli és a Bologna-Juventus összecsapást. A Juventus azonban már közölte, hogy szerdán az AC Milan elleni hazai kupaelődöntőre beengedik a szurkolókat.

Koronavírus: újabb olasz bajnoki marad el
A meccset csak zárt kapuk mögött lehetett volna megrendezni.

Ami az előző fordulót illeti, hat mérkőzést halasztottak el májusra a koronavírus miatt, és a 26. körből mindössze négy meccset játszottak le.
Az új koronavírussal megfertőződöttek száma Olaszországban a legnagyobb Európában, vasárnap már átlépte az 1600-at, a betegek közül 34-en haltak meg – írja az mti.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Olvasói sztorik