Nemzetközi foci

El Clásico: két góllal nyert a Real Madrid, s vezeti a bajnokságot

A Real Madrid 2-0-ra verte meg a Barcelonát a spanyol bajnokság 26. fordulójában, ezzel a sikerrel pedig a tabella élére állt.

Nem hozott igazán nagy helyzetet a Real Madrid és a Barcelona összecsapásának első harminc perce, azt követően azonban rákapcsolt a Barcelona, Thibaut Courtois két látványos védéssel gondoskodott arról, hogy ne szülessen gól az első játékrészben.

 

A térfélcsere után a Real Madrid elkezdett egyre bátrabban futballozni, előbb Isco ígéretes lövését tolta ki Marc-André ter Stegen, majd alig később Gerard Pique-nek kellett felszabadítania a gólvonalról.

A 71. percben aztán góllá érett a hazaiak fölénye, Vinícius Jr. törte meg a gólcsendet.

A végjátékban próbált magasabb fokozatba kapcsolni a Barcelona, Lionel Messinek volt is egy veszélyes lehetősége.

Már-már úgy tűnt, nem változik az eredmény, de a csereként beálló Mariano Díaz még betalált – beállítva a 2-0-s végeredményt.

A Real Madrid 2014 októbere után nyert újra hazai pályán bajnoki találkozót ősi riválisa ellen, mely a legutóbbi négy fővárosi bajnoki klasszikuson rendre győzni tudott. A madridiak sikerükkel immár vezetik a bajnokságot, előnyük egy pont az ősi riválissal szemben, míg a harmadik Sevilla hátránya már tíz egység.

LaLiga, 26. forduló

Real Madrid – Barcelona 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Vinícius Jr. (71.), Mariano (90+2.)

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik