Nemzetközi foci

A futball igazságtalansága, hogy az Atlético csodás gólja csak egy pontot ért

Az Espanyol csütörtökön hiába nyert hazai pályán 3-2-re az angol Wolverhampton ellen, 6-3-as összesítéssel a PL-csapat jutott tovább, úgyhogy a barcelonai klub immár koncentrálhat a bajnokságra, és a bennmaradásért vívott harcra.

A 26. fordulót az utolsó helyről kezdő Espanyol az Atléticót fogadta, és komoly segítséget kapott a madridiak montenegrói védőjétől, Stefan Szavicstól, aki egy beadásnál becsúszva próbált menteni, de végül róla került a gólvonal mögé a labda.

Az Atlético a második félidő legelején tudott kiegyenlíteni, na de milyen góllal! Saúl kapásgólját nem lehet elégszer megnézni.

Több gól már nem született, az Atlético csak negyedik, az Espanyol pedig maradt az utolsó helyen, úgyhogy egyik csapatnál sem lehet ünnepi a hangulat.

A Bilbao megtörte rossz sorozatát, és 1-0-ra verte a Villarrealt Raúl García büntetőjével. A Bilbao ezt megelőzően utoljára december elsején nyert, akkor a Granadát verte 2-0-ra.

A baszkok kaptak még egy 11-est a meccsen, de Inaki Williams lövését Sergio Asenjo kivédte.  Jobb lett volna, ha a második büntetőt is Raúl García rúgja, neki ugyanis 5/5 a mérlege a szezonban ebben a műfajban.

A Sevilla majdnem kiengedte a kezéből a győzelmet az Osasuna ellen, a vendégek kétgólos hátrányból álltak fel, majd a Sevilla győztes gólja a 90+3. percben született meg a marokkói Jusszef en-Nesziri révén.

A győzelem azt jelenti, hogy a Sevilla felnyomult a harmadik helyre.

LaLiga, 26. forduló:

Espanyol – Atlético Madrid 1-1 (1-0)
Athletic Bilbao – Villarreal 1-0 (0-0)
Sevilla – Osasuna 3-2 (0-2)

Kiemelt kép: Pau Barrena / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik