Nemzetközi foci

Kulcsjátékosai nélkül lép pályára az FC Barcelona az El Clásicón

Zinédine Zidane négy nap alatt próbál rendet rakni a fejekben.

Az éllovas és címvédő Barcelona kétpontos előnnyel utazik a tabellán második Real Madridhoz a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnap esti rangadójára.

Az El Clásico előtt hét közben mindkét csapatnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán volt jelenése: a katalánok kedden 1-1-t játszottak Nápolyban, a fővárosiak szerdán 2-1-re kikaptak otthon a Manchester Citytől. A madridiakat irányító Zinédine Zidane számára négy nap áll rendelkezésre, hogy rendezze a sorokat és helyreállítsa játékosai önbizalmát, míg a katalánok szakemberének, Enrique Setiénnek a sok sérülés miatt fájhat a feje. A nápolyi találkozón Gerard Piqué dőlt ki, játéka – Jordi Albához és Sergi Robertóhoz hasonlóan – kérdésessé vált. Luis Suárez és Ousmane Dembélé már régóta sérült, ráadásul a két csatár még sokáig nem állhat a tréner rendelkezésére.

Az elmúlt években a Real Madrid és a Barcelona egymás elleni mérkőzése döntő hatással volt a bajnokság végkimenetelére, a jelenlegi szezonban viszont önmagához képest mindkét gárda sokkal kiegyensúlyozatlanabb teljesítményt nyújt. Így akkor sem tekinthető lefutottnak a bajnoki címért folyó versenyfutás, ha a katalánok madridi győzelmükkel ötpontos előnyre tesznek szert. A vendégek sikerére az elmúlt évek eredményeit tekintve kifejezetten jó esély mutatkozik. A Real Madrid házigazdaként jelentős fölényben van a Barcelonával szemben, mégis a legutóbbi hat hazai tétmérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, míg ötször kikapott ősi riválisától. Ebben az időszakban a katalánok gólkülönbsége 14-4, négyszer pedig kapott gól nélkül zárták a meccset a Santiago Bernabéu Stadionban.

Nemcsak a BL eredményei, hanem az elmúlt hetek bajnoki teljesítményei is azt sugallják, hogy a Barcelona van jobb formában: a legutóbbi négy fordulóban a katalánok százszázalékosak, míg a fővárosiak a megszerezhető 12 pontból hetet gyűjtöttek be, így vette vissza a listavezető pozíciót a Barcelona – írja az MTI.

A liga legrosszabb formában lévő együttese, az Athletic Bilbao az elmúlt négy fordulóban pontot sem szerzett, és legutóbb december elején nyert bajnoki találkozót. Azóta öt döntetlen mellett ötször kikapott. A baszkok vasárnap fogadják a Villarrealt, amely jelenleg hét klub egyikeként nemcsak a BL-indulás érő helyekért, hanem a dobogó alsó fokáért is versenyben van.

LaLiga, 25. forduló

Péntek:
Real Sociedad- Valladolid 13:00
Szombat:
Eibar-Levante 13:00
Valencia-Betis 16:00
Leganes-Alaves 18:30
Granada-Celta Vigo 21:00
Vasárnap:
Sevilla-Osasuna 12:00
Athletic Bilbao-Villarreal 14:00
Espanyol-Atletico Madrid 16:00
Mallorca-Getafe 18:30
Real Madrid-Barcelona 21:00

Kiemelt fotó: Adria Puig / ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik