Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szupersztárok maradnak le az esti BL-meccsekről

Mutatjuk a keddi kezdőcsapatokat a Bajnokok Ligájában.

Két mérkőzéssel folytatódnak kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős küzdelmei, és a párharcok első találkozóin a Bayern München a londoni Chelsea, míg az FC Barcelona a Napoli vendége lesz.

A papírforma szerint, ha szorosan is, de a német és a katalán csapatnak is tovább kellene jutnia a következő körbe, a kiváló formában futballozó Bayernnek az oda-visszavágós párharcban le kellene gyűrnie a Chelsea fiatal együttesét, míg a Barcának az olasz bajnokságban is botladozó nápolyiak elvben nem bizonyulhatnak túl nagy falatnak.

Frank Lampardnak, a londoniak vezetőedzőjének számolnia kell néhány sérülttel, akik közül talán a legnagyobb érvágás a francia világbajnok N’Golo Kanté hiánya. A szakértők által a világ egyik legjobb védekező középpályásának tartott 28 éves futballista múlt hétfőn szenvedett izomsérülést és három hetet kell kihagynia.

Sikerrel vette a főpróbát a Bayern, amelynek viszont meg kellett izzadnia a Bundesliga legutóbbi fordulójában a sereghajtó Paderborn ellen. A péntek este kiharcolt 3-2-es győzelemből a lengyel válogatott Robert Lewandowski két góllal vette ki a részét, második, három pontot érő találatát a 88. percben szerezte.

Várhatóan a Chelsea-nek is az lesz a legkomolyabb feladata, hogy megállítsa a 31 éves csatárt, aki a Bundesligában 23 forduló alatt 25 gólt szerzett, a BL-ben pedig 10 találattal szintén vezeti a góllövőlistát a Salzburgból Dortmundba szerződött norvég Erling Haalanddal holtversenyben.

Nápolyban a december 11-én vezetőedzőnek kinevezett Gennaro Gattusóra talán az eddigi legnagyobb kihívás vár, a hullámzó teljesítményt nyújtó tanítványait kellene győzelemre vezetnie a hatszoros aranylabdás Lionel Messi fémjelezte Barcelonával szemben.

A sérültek inkább a vendégoldalon nehezítik a vezetőedző dolgát, a január 13-án kinevezett Enrique Setién változatlanul nem számíthat az uruguayi Luis Suárez és a francia Ousmane Dembélé játékára, de hiányozni fog a keretből Jordi Alba és Sergi Roberto is.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli / NurPhoto

Olvasói sztorik