Nemzetközi foci

Farkas Norbertnek meg sem kottyant a LaLiga-maraton

Tíz mérkőzést közvetített a huszonötödik fordulóból.

Tízből tíz! Így zárta a hétvégét Farkas Norbert, a Spíler Tv kommentátora. A LaLiga „magyar hangja” szakmai kihívásként elhatározta, valamennyi mérkőzést ő közvetít a spanyol élvonal 25. fordulójában.

A sort a pénteki Betis–Mallorca indította, másnap négy, vasárnap pedig öt összecsapás várt a nagyszerű riporterre. Ahogy azt Farkas a Rangadónak elárulta, az ötlet az ő fejéből pattant ki, egyfajta plusz motivációként tekintett a „maratonra”.

Vannak ilyen terveim, nagyon szeretnék valamikor Spanyolországban spanyolul, Olaszországban olaszul közvetíteni

– mondta a Spíler Tv munkatársa, akinél egyetlen magyar riporter sem közvetített több futballmeccset az elmúlt tíz évben. Farkas Norbert hozzátette, szerencsés, hogy az utóbbi idők legjobb fordulóját fogta ki, arra pedig különösen büszke, hogy a harminckét gólszerző közül egyet sem hibázott el.

A szombat szinte könnyű nap volt, hiszen ekkor játszott a Barcelona és a Real Madrid is, ráadásul Lionel Messi fantasztikus teljesítményt nyújtott, a négy gól még az ő szintjén is kimagasló. Emlékezetes meccsen szenvedett vereséget a Real, José Morales nem minden nap szerez ilyen találatot. Az már csak hab a tortán, hogy a Barca a gólok számát tekintve éppen a rekordkísérletem fordulójában előzte meg a Real Madridot. Vasárnap este izgalmas találkozóval zártam, remek volt az Atlético–Villarreal csata

– tette hozzá Farkas – aki az anyanyelvi szinten beszélt spanyol és olasz nyelv mellett jól elboldogul portugálul, románul, franciául, katalánul és németül is – a héten már visszavesz a tempóból, ám vasárnap este természetesen az ő kommentálásával figyelhetjük a Real Madrid és az FC Barcelona csúcsrangadóját.

Kiemelt kép: JOSEP LAGO / AFP

Valamennyi mérkőzést Farkas Norbert közvetítette

Olvasói sztorik