Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szerénységből is jelest érdemel Gulácsi a BL-remeklés után

Edzője a magyar kapust méltatta, ő azonban a csapat védekezését emelte ki.

Julian Nagelsmann csapata érett játékát emelte ki és Gulácsi Péter nagy védéseit is megemlítette az RB Leipzig 1-0-s londoni Bajnokok Ligája-győzelme utáni értékelésében. A német bajnokságban második helyezett együttes szerdán a Tottenham vendégeként nyert a nyolcaddöntős párharc első felvonásán úgy, hogy az összecsapás nagy részében ellenfele fölé nőtt, illetve kontrollálta a játékot. A tréner kiemelte, a kilencven perc során csak egy nagy helyzete volt a hazaiaknak.

Ezt leszámítva kezünkben tartottuk a mérkőzést, az első félidőben nagy volt a labdabirtoklási fölényünk, úgy vélem, hogy nagyon éretten futballoztunk. A fiatalokból álló csapatok néha türelmetlenné válnak, mert úgy érzik, hogy már gólt kellett volna szerezniük, különösen idegenben, de mi türelmesek maradtunk, nem akartuk túljátszani a dolgokat, és jól kontrolláltuk a Tottenham ellentámadásait

– összegzett az edző. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a második játékrész második felében, Erik Lamela és Tanguy Ndombélé beállása után a londoni csapat mindent egy lapra feltéve rohamozott, ők pedig kissé tompává váltak, mert addig sokat dolgoztak.

A Spurs mindent beleadott, Péter pedig két nagy védést mutatott be, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk

– tette hozzá, egyúttal azonban óvatosságra intett, mondván, ez csak az első mérkőzés volt, a másodikon is hasonló színvonalon kell futballozniuk.

Nem volt olyan érzésem az öltözőben, hogy a fiúk egymás között arról beszéltek volna, könnyű lesz majd megverni a Tottenhamet

– érzékeltette a hangulatot.

Ha lemaradt, itt megnézheti Gulácsi bravúrjait
A magyar kapus hibátlanul védett Londonban.

A magyar válogatott kapus a védéseit illetően az M4 Sportnak úgy nyilatkozott:

Nyilván ez egy olyan szint már, ahol az ilyen kis extrákra szüksége van egy csapatnak. Alapvetően úgy gondolom, hogy a srácok előttem sokat segítettek, nagyon sokat levédekeztünk. Az első félidőben egy helyzete volt a Tottenhamnek, a végén meg pár szabadrúgásból voltak veszélyesebbek, de alapvetően a csapat védekezése nagyon jó volt.

Gulácsi – 2007 óta az első magyar labdarúgó, aki kezdőként lépett pályára a BL kieséses szakaszában – hozzátette: a visszavágón sem számít kevesebb feladatra, mint hangsúlyozta, biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz.

Kiemelt kép: Twitter/RB Leipzig

Olvasói sztorik