Nemzetközi foci

Európa Liga: kiütötték a Salzburgot, de megbotlott a Manchester United is

Alaposan meglepte, és gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a Frankfurt az RB Salzburg elleni Európa Liga–mérkőzését. Kamada Dajcsi klasszikus mesterhármast lőtt, de Filip Kostics is betalált. Az osztrákok – Szoboszlai Dominikkal a kezdőben – nagyon rossz napot fogtak ki, a csapat egyetlen gólját Hvang Hi Csan lőtte a találkozó hajrájában.  Hatalmas bravúr lenne, ha a visszavágón kiharcolnák a továbbjutást.

Kosztics góljánál (is) nagyot hibázott a salzburgi védelem:

Sergio Romero hozta nehéz helyzetbe a Manchester Unitedet. Az argentin rossz döntést hozott, amikor kirohant a kapujából, így a Club Brugge Emmanuel Dennis lezser emelésével szerzett vezetést. Anthony Martial egyenlített, de a győzelmet már nem tudta megszerezni Ole Gunnar Solskjaer csapata.

Így nézett ki Sergio Romero hatalmas hibája:

A tavaly Bajnokok Ligája-elődöntős Ajax némi meglepetésre 2-0-ra kikapott a spanyol Getafe otthonában, ráadásul két kísérletük közül egyik sem találta el a házigazdák kapuját. A holland csapat legutóbb 2017 augusztusában veszített idegenben európai kupameccset – írja az MTI.

Az Inter idegenben tudott 2-0-ra nyerni a Ferencváros csoportjából továbbjutó Ludogorec ellen. A milánóiaknál első gólját szerezte a Tottenhamtől megvett Christian Erikssen.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Benfica (portugál) 2-1
Eintracht Frankfurt (német)-Salzburg (osztrák) 4-1
Ludogorec (bolgár)-Internazionale (olasz) 0-2
Club Brugge (belga)-Manchester United (angol) 1-1
CFR Cluj (román)-Sevilla (spanyol) 1-1
FC Köbenhavn (dán)-Celtic Glasgow (skót) 1-1
Getafe (spanyol)-Ajax Amsterdam (holland) 2-0
Sporting Lisboa (portugál)-Basaksehir (török) 3-1

Kiemelt fotó: Daniel ROLAND / AFP

Olvasói sztorik