Nemzetközi foci bajnokok ligája

Még mindig mer nagyot álmodni a Valencia

Az Atalanta elleni súlyos vereség ellenére Albert Celades edző bízik a BL-továbbjutásban.

Fordulóról fordulóra újraírja nem csupán a Bajnokok Ligája, de a saját történelmét is az Atalanta, amely fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát, noha úgy kezdte az idényt, hogy az is kérdés volt, újoncként szerez-e egyáltalán pontot.

Gulácsi Péter nem kapott gólt a BL-ben, az Atalanta kitömte a Valenciát
Gulácsi Péterék tovább írják a Bajnokok Ligája történelmét.

Az olasz csapat a csoportkörben 4-0-ra kikapott a horvát Dinamo Zagreb otthonában, majd otthon 2-1-re elbukott az ukrán Sahtar ellen, aztán belefutott egy kiütéses, 5-1-es vereségbe a Manchester City vendégeként. Az első három meccs 2-11-es gólkülönbségét követően jött egy 1-1-es hazai döntetlen a manchesteriek ellen, de arra korábban nem akadt példa, hogy egy csapat négy meccsen szerzett egy pontját követően továbbjusson a csoportkörből.

A bergamóiak megcselekedték, a Dinamo Zagrebet 2-0-ra verték, majd óriási meglepetésre 3-0-ra nyertek Harkivban a Sahtar ellen, és hét ponttal a csoport második helyén zártak.

A nyolcaddöntőben a Valencia következett, és az otthonából száműzött csapat (a stadionja nem felel meg az UEFA-előírásoknak, így a hazai meccseit kénytelen Milánóban játszani) szenzációs mérkőzésen 4-1-re verte a spanyolokat.

„Ez egy olyan este volt, amelyet örökre emlékezni fogunk. Érzelmekkel teli mérkőzésen értünk el csodálatos eredményt” – nyilatkozta Gian Piero Gasperini, az Atalanta edzője.

A csapatot Bergamo harmada elkísérte, a 122 ezer fős városból 40 ezer drukker utazott el a San Siróba, és örülhetett annak, hogy a holland Hans Hateboer duplája között Josip Ilicic és Remo Freuler is betalált, a 4-1-es végeredményt végül Gyenyisz Cserisev állította be.

A háromgólos előny szép eredmény, de nagyon sok veszélyes szituáció volt, amelyeken javítanunk kell Valenciában. Elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel, egy nappal korábban simán aláírtam volna, hogy ekkora előnnyel utazzunk a visszavágóra

– tette hozzá Gasperini, aki kicsit csalódott lehet a bekapott gól miatt.

Nem úgy, mint Albert Celades. akinek ez a találat nyújthat némi reménysugarat a március 10-i, hazai mérkőzés előtt.

„A nagy vereség megbonyolította a helyzetünket, az eredmény nem tükrözi azt, amit láthattunk a pályán. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk góllal befejezni azokat.

Az eredmény egyértelmű, de nem lehetetlen fordítani. Majd meglátjuk, mi történik a Mestallában

– nyilatkozta.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Atalanta–Valencia 4-1 (2-0)
Gólszerző: Hateboer (16., 63), Ilicic (42.), Freuler (57.), illetve Cserisev (66.)

Kiemelt fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik