Nemzetközi foci

Megdöbbentő rasszista botrány Portugáliában – videók

Moussa Marega gólt lőtt, székekkel dobálták meg. A Porto csatára néhány perccel később ujjait mutogatta a szurkolóknak és bevonult az öltözőbe.

Elképesztő jelenetsorok játszódtak le egy vasárnapi portugál bajnokin. A Porto 2-1-re győzött a Vitoria Guimaraes ellen, az összecsapás azonban aligha a végeredményről marad emlékezetes. Moussa Marega, a Porto 28 éves mali válogatott támadója a mérkőzés 60. percében betalált, gólja pedig alaposan felbőszítette a hazai szurkolókat. A színes bőrű támadót a hazai szurkolók székekkel dobálták meg.

 

Marega nem viselte jól, hogy későbbiekben rasszista megjegyzéseket kapott a lelátóról, ezért néhány perccel később úgy döntött, lemegy a pályáról. Társai próbálták visszatartani, de nem tudták, Marega a szurkolóknak mutogatta középső ujjait, s bevonult az öltözőbe.

 

A játékos a mérkőzés után közösségi oldalán osztotta meg érzéseit.

Csak azt szeretném mondani ezeknek az idiótáknak, hogy menjenek a fenébe

– írta Marega, aki ironikusan a játékvezetőre is megjegyzést tett, aki ahelyett, hogy megvédte volna, neki adott sárgát.

Remélem, soha többé nem látlak a futballpályán, szégyen vagy!

– tette hozzá.

Később a Porto kiállt játékosa mellett.

Egy család vagyunk, nemzetiségtől, bőrszíntől, hajszíntől függetlenül. Mind emberek vagyunk, tiszteletet érdemlünk. Sajnálatos, ami történt

–   írta a klub.

Kiemelt kép: MIGUEL RIOPA / AFP

Olvasói sztorik